Nieuwspagina

 

Opkomst Prins Niels van Oldenzaal

video Niels Seinen stadsprins van Oldenzaal.2019De nieuwe hoogheid van De Kadolstermennekes koos zijn vriend Ronald Reudink als zijn sik. Hun motto is: ‘Met kolder en ’n mooi’n deun, zet wie alle Seinen op greun’.

Geplaatst door Oldenzaalinbeeld.NL op Zaterdag 5 januari 2019

 

Herman Diepman 80 jaar

Herman Diepman van de Manege Twents Ruitercentrum 'Het Hulsbeek werd vandaag verrast, Hij werd opgehaald met een koets en 45 ruiters begeleide hem naar Restaurant Klein Afrika waar hij zijn 80 ste verjaardag vierde.tot zijn verrassing wachtte hem bij zijn vertrouwde manege een groots onthaal. Er stond een versierde koets klaar en hij werd opgewacht door ruiters die met hun paarden een erehaag vormden en hem vervolgens vooraf gingen naar de feestlocatie.

Geplaatst door Oldenzaalinbeeld.NL op Zondag 2 september 2018

Onthulling Plannen Landgoed de Hulst

Onthulling Plannen Landgoed de HulstNIEUW WANDELPARKOm het parkbos gedeelte interessant te maken voor recreanten worden oude paden in ere hersteld. Zichtlijnen worden hersteld en worden vele nieuwe bomen aangeplant waaronder diverse bijzondere exemplaren. Er komen 3 ingangen voor wandelaars. Vanaf de Alleeweg, tegenover de Kalheupinklaan en bij de Mariakapel komen de ingangen voor het wandelpark.NIEUWBOUW OP DE HULSTEr worden 8 luxe villa appartementen gebouwd op Landgoed de Hulst, voorzien van alle voorzieningen en gemakken die horen bij nieuwbouw. Bovendien is de indeling geheel te bepalen naar eigen wens! De appartementen worden gebouwd in een stijl die refereert aan het rijke Twentse textielverleden en tevens hedendaags is. Inclusief grote ramen voor veel lichtinval en een prachtig uitzicht op de eeuwenoude natuur op het landgoed.De ondergrondse parkeerkelder biedt ruimte aan voldoende auto’s en is voorzien van een lift naar de woonverdiepingen. Ieder villa appartement is voorzien van een ruim terras waardoor de bewoners extra kunnen genieten van de pracht en praal van het Twentse landschap.Fonteinbeek in ere hersteldHet gaat om de aanleg van een ondiep (slenkachtig) beektracé, het aankoppelen van de bronvijver op het nieuwe beektracé (incl. afkoppelen van de slenk naar de bermsloot) en de aanleg van een retentiegebied. Tevens is het gewenst om de diepe bermsloot langs de Bentheimerstraat te verondiepen. Of dit haalbaar is, moet nog worden besproken met de Provincie Overijssel.Effecten/consequentiesHet plan draagt bij aan de bestrijding van verdroging op de stuwwal van (Landgoederen) Oldenzaal. Door de maatregelen kunnen de botanische waarden op het landgoed zich herstellen. Verder heeft het plan een positief effect op de belasting van het rioolstelsel van de gemeente Oldenzaal aangezien de afvoerpiek vanuit het landgoed wordt afgevlakt. Tevens leidt het plan tot het herstel van de zichtbaarheid van water in het buitengebied van de gemeente Oldenzaal.

Geplaatst door Oldenzaalinbeeld.NL op Woensdag 9 mei 2018

Herdenking 4 mei Oldenzaal.

Op 4 mei herdenken we burgers en militairen van het Koninkrijk der Nederlanden, die waar dan ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. De organisatie van de Oldenzaalse herdenking is in handen van het Comité Nationale Feest- en Gedenkdagen Oldenzaal.

Geplaatst door Oldenzaalinbeeld.NL op Vrijdag 4 mei 2018

Slechtvalk vast in de Galmgaten.

Slechtvalk vast op de galmgaten van de Plechelmustoren.Hevig schreeuwende Slechtvalk zorgde ervoor dat verschillende mensen de Dierenambulance belden en het Gemeentehuis binnen liepen om hulp.Er moest een grote kraan aan te pas komen om bij deze vogel te kunnen komen, inmiddels was de vogel overeind gekomen en toen de helpers hem net los wilden maken rukte hij zich los en vloog weg.Het vermoeden bestaat dat er een gevecht uit rivaliteit is ontstaan aangezien er op dat moment 3 Slechtvalken waren, de vastzittende vogel bloedde.

Geplaatst door Oldenzaalinbeeld.NL op Maandag 26 maart 2018

Palmpasen 2018

Palmpasen optocht 2018 Oldenzaal.een eeuwen oude traditie.

Geplaatst door Oldenzaalinbeeld.NL op Zondag 25 maart 2018

Op de Plechelmustoren heeft een Slechtvalk een vrouwtje gelokt met prooiresten bekijk de unieke video

Uitslag Gemeenteraadsverkiezing

rodonderons2

Hoe mooi is de omgeving van Oldenzaal. Rododendronlaan staat in volle bloei reden om met de Drone mooie opnames te maken. bekijk de video op https://youtu.be/oUAsJpQRPpQ

Vanmiddag vertrokken 1000 mensen in 16 bussen naar Fc Twente.tegen Willem II
Het was een initiatief van BoesCoolFit en de Gemeente Oldenzaal, iedereen kreeg een Fc Twente sjaal en pet.

Woensdag 14 maart Nationale Boomfeestdag

Nationale Boomfeestdag Leerlingen basisschool Drie-eenheid planten bomen Op woensdag 14 maart 2018 hebben de kinderen van groep 8 van basisschool Drie-eenheid tijdens de Nationale Boomfeestdag 2018 30 bomen, 255 klimplanten en 364 struiken geplant. 75 leerlingen op twee locaties in Oldenzaal. Aan de Thorbeckestraat, ter hoogte van de carnavalshallen van de Kadolstermennekes, wordt een deel van het nieuwe groen gepland. Het andere deel wordt gepoot aan de Alleeweg, langs de binnenzijde van de geluidswal langs de N342 (gedeelte Oliemolenstraat-Denekamperstraat). Wethouder Manouska Molema zal aan de Alleeweg de eerste boom planten.

Geplaatst door Oldenzaalinbeeld.NL op Woensdag 14 maart 2018

Nationale Boomfeestdag
Leerlingen basisschool Drie-eenheid planten bomen
Op woensdag 14 maart 2018 hebben de kinderen van groep 8 van basisschool Drie-eenheid tijdens de Nationale Boomfeestdag 2018 30 bomen, 255 klimplanten en 364 struiken geplant. 75 leerlingen op twee locaties in Oldenzaal. Aan de Thorbeckestraat, ter hoogte van de carnavalshallen van de Kadolstermennekes, wordt een deel van het nieuwe groen gepland. Het andere deel wordt gepoot aan de Alleeweg, langs de binnenzijde van de geluidswal langs de N342 (gedeelte Oliemolenstraat-Denekamperstraat). Wethouder Manouska Molema zal aan de Alleeweg de eerste boom planten.

Flitsen van de middag

Flitsen van de geweldige middag aangeboden door de dames van de Lions Boca Oldenzaal,Country time

Geplaatst door Oldenzaalinbeeld.NL op Vrijdag 9 maart 2018

Flitsen van de geweldige middag aangeboden door de dames van de Lions Boca Oldenzaal,Country time

Oldenzaal telt veel kunstenaars, met ieder hun eigen talent de een schildert de ander boetseert en weer een ander werkt met papier, maar allemaal zeer bijzonder.
In het programma Spotlicht brengen wij telkens een kunstenaar naar voren en vragen hoe is het begonnen en wat inspireert hen, hoeveel tijd zit er in enz.vandaag Cor Lap

 

 

 

 

Surprice Flashmob in het Winkelcentrum de Driehoek in Oldenzaal.
Video op https://youtu.be/nCKRTl7DFS8
Bezoekers van de Koopzondag werden verrast door het Popkoor Vocal Essen met een Flash Mob, mensen keken vreemd op dat uit verschillende winkels zangers en zangeressen zingend naar het midden plein liepen, het leverde een daverend applaus op voor het Pop Koor.

 

 

 

Het miniatuur bakkerijtje dat ik gemaakt heb in 1965 als kopie van onze bakkerij.Het heeft vaak in de etalage gestaan tot groot plezier van kinderen, maar niet van de ouders deze konden de kinderen niet mee krijgen naar school.Bij het opslaan van de bakkerij is een deel van het bakkerijtje verdwenen daarom heb ik het nu weer gerenoveerd, en is nu via deze film weer te bekijken.

Geplaatst door Oldenzaalinbeeld.NL op Dinsdag 8 augustus 2017

Het miniatuur bakkerijtje dat ik gemaakt heb in 1965 als kopie van onze bakkerij.
Het heeft vaak in de etalage gestaan tot groot plezier van kinderen, maar niet van de ouders deze konden de kinderen niet mee krijgen naar school.
Bij het opslaan van de bakkerij is een deel van het bakkerijtje verdwenen daarom heb ik het nu weer gerenoveerd, en is nu via deze film weer te bekijken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie