Journaal beelden

Flitsen van de De Grote Twentse Carnavalsoptocht in de Boeskoolstad.

Woensdagmiddag ontving burgemeester Patrick Welman samen met Stadsprins Mike en Sik Peter alle jeugdhoogheden van de gemeente Oldenzaal in het stadhuis. stralend gingen ze met hem op de foto.

 

Burgemeester Patrick Welman reikte op zaterdag middag 13 januari, tijdens de officiële opening van de nieuwe carnavalshallen, een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Herman Bodewes.

Interview met prins Mike de Leeuw hoogheid van Oldenzaal en zijn sik Peter Gort.        Mike de Leeuw leidt dit jaar de polonaise in Oldenzaal. De nieuwe hoogheid van De Kadolstermennekes koos Peter Gort als zijn sik. Hun motto is: Boa’m al, ’t is Cȧrnaval!

Nieuwjaarsduik 2024 in het Hulsbeek Oldenzaal.

Bijna 400 deelnemers een nieuw record deden mee aan de Nieuwjaar duik.

Sfeerbeelden van de kerstmarkt Oldenzaal 2023 Gezellig en een muzikale middag de kerstmarkt in het centrum van Oldenzaal.

Flitsen van de Kerstmarkt zaterdagmiddag in Oldenzaal 2023 12 16

Op zijn 85e verjaardag kreeg Frits Gelevert vanmorgen een onderscheiding tijdens het Caecilia feest in de Plechelmus Basiliek in Oldenzaal hij is 65 jaar als actieve koorzanger een hele prestatie Carla Semmekrot ia 12.5 jaar lid, Paula Zwaferink was 13,5 jaar lid, Hans oude Nijhuis 25 jaar lid, Ru Wienk 40 jaar lid, Herman Hannink 40 jaar lid, Gerard Alink 50 jaar lid, Mariette Hudepohl 60 jaar lid, Ben Loohuis is 65 jaar lid maar niet meer actief. Na een prachtige Latijnse viering ging het feest verder in zalencentrum Rouwhorst.

 

Vanmorgen 23 november was de officiële opening van de Aqua parkeerplaatsen in Oldenzaal, deze parkeerplaatsen zijn waterdoorlatend en met ceder plantjes erg sterk en blijvend mooi groen.
Er zijn nu 10 parkeerplaatsen geplaatst in de binnenstad, voor parkeren met een parkeerschijf.

Vanmiddag reikte burgemeester Patrick Welman de gouden erepenning met bijbehorende oorkonde uit aan Grönefeld B.V. De uitreiking vond plaats tijdens een werkbezoek dat het college van B&W brengt aan het bedrijf. “De naam Grönefeld is al sinds 1912 een gevestigde naam in Oldenzaal.

Ja Sinterklaas is in Oldenzaal ondanks de regen waren er toch veel kinderen langs de weg, helaas had Sint pech onderweg de de auto gaf het op maar dat was snel verholpen en kwam de Sint toch aan op het Plechelmusplein.

Opening La Lau Conceptstore aan de Grotestraat in Oldenzaal.
Laury van der Zande heeft haar droom waargemaakt en is haar eigen winkel begonnen.

Flitsen van de succesvolle overdekte Kunstmarkt Oldenzaal. Op zondag 29 oktober vond de 2e editie plaats van de overdekte kunstmarkt in het centrum van Oldenzaal. Een drukbezochte kunstmarkt met meer dan 60 deelnemende kunstenaars.

Voor wie het gemist heeft er was vandaag weer een gezellige Boergondische markt op het Plechelmus plein.

Vandaag dinsdag 12 september was de opening van de expositie ’75 jaar OWC’ in het Stadhuis in Oldenzaal.

Zaterdagmiddag was er een viering bij het Mariakapelletje op de Tankenberg, het Kapelletje bestaat 75 jaar en dat moet gevierd worden.
Het kapelletje is een plaats voor rust en bezinning, of het aansteken van een kaarsje of gewoon even een gebedje.
Voor mensen die er niet bij konden zijn hier de gehele H. Mis.

Optreden Bonkenbargkapel tijdens de Boeskool is los 2023

Een fantastisch concert van de Oldenzaalse Bonkenbargkapel op de Groote Markt, de jaarlijkse afsluiter van een geslaagd Boeskool is los 2023.

Loop u even mee over de Boeskool is los van Vrijdagmiddag.video te zien op

Stemmingsbeelden van de Boeskool is los op woensdag

Flitsen van de openingsavond van de Boeskool is los 2023 een geweldige avond met top artiesten helaas mogen wij niet de hele avond uitzenden in verband met auteurs rechten.

 

Vanmorgen waren wij op bezoek bij een mooi jong bedrijf in Oldenzaal die een mooie oplossing had gevonden voor Klimaat adaptieve parkeeroplossing voor parkeerplaatsen.

Te Land ter Zee en in de Lucht, een geweldig spektakel op het Hulsbeek in Oldenzaal 2023, presentatie Johan Vlemmix, en georganiseerd door Junior Kamer Oldenzaal. Na een overweldigend succesvolle eerste editie in 2022 keerde hét spectaculaire zomerevenement van Oldenzaal terug! Op 22 juli 2023 zal het Hulsbeek wederom het decor zijn van tobbedansen:

De laatste Eucharistieviering in de Mariakerk

Vanmorgen werd de laatste Eucharistieviering gehouden in de Mariakerk op Z.Berhuizen, hierna wordt de kerk aan de eredienst onttrokken.

Het pastores team onder leiding van Pastoor Bernard Reerink ging hierin voor.

Hij werdt bijgestaan door de acolieten en vrijwilligers van de Mariakerk.

De zang werd verzorgd door het koor Triple one onder leiding van Han Schokker.

De vrijwilligers kregen een onderscheiding opgespeld.

Met muziek in het park bijt de Bonkenbargkapel zondag 30 april het spits af van een reeks seizoenoptredens op de Oldenzaalse muziekkoepel. In Park Stakenkamp in de wijk Zuid-Berghuizen brengen de enthousiaste muzikanten een show met hun geliefde Böhmische muziek.

 

Lintjesregen: 8 Koninklijke Onderscheidingen in Oldenzaal

Vlnr: burgemeester Patrick Welman, Jan Lansink, Joël Desjardins, Paul Jonge Poerink, Mariëtte Hudepohl – Veldscholten, Gerhard Kuipers, Henny Helthuis, Bennie Oude Maatman, Henri Nijenhuis.

 

 

Paasvuur 2023 Hulsbeek. Groot was de belangstelling, de grote fakkeloptocht liep over de Oude Almeloseweg. Het Oldenzaals Paasvuur wordt sinds 1990 georganiseerd door de Stichting Oldenzaals Paasvuur, opgericht door leden van de serviceclub Ronde Tafel. Met een sfeervolle optocht, die om 20.15 uur van start ging bij ‘Het Muldershoes’ (beheercentrum) aan de Oude Almeloseweg 11, werd het vuur naar de houtstapel gebracht.

Verenigingendag Een groot aantal verenigingen, sportscholen en stichtingen neemt deel aan de Verenigingendag. Van 12.00 – 17.00 uur kun je op een bijzondere manier kennis maken met een groot aantal sportverenigingen in Oldenzaal. Verspreid over het St. Plechelmusplein staan er diverse kramen met verschillende activiteiten waar jong en oud aan mee kan doen.

De Oldenzaalse stichting Scholtenhear heeft vanmiddag de Plechelmusklok officieel overgedragen aan de gemeente Oldenzaal.

 

De Grote Twentse Carnavalsoptocht 2023

Interview met de stadsprins van Oldenzaal Bas Hulsink en Sik Rogier Goossen

Interview door Wim Gaalman en Tonnie van der Meche. Het verhaal achter de schermen, emotie en spanning, en een huwelijk.

Zondag middag organiseren Outdoor Challenge Park en Hulsbeek Events om 13 uur weer de Nieuwjaarsduik op het Hulsbeek. De duik vond dit keer plaats op strand 1 bij de beachtent van Hulsbeach. Het blijft een mooi evenement met veel deelnemers.

Zondagmiddag gaf het Oldenzaals Latijns basiliekkoor een concert in de bomvolle Plechelmus basiliek, en natuurlijk werd het Oldenzaals kerstlied gezongen Kinderlyn so lovelyk samen met het strijkorkest bekijk de video in 360 graden bij volledig beeld kun je ook inzomen.

Donderdag was de zomerVISkaravaan in Oldenzaal, in de stakenbeek ter hoogte van de burgermeester Wallerstraat. Het is een unieke gebeurtenis waar de Oldenzaalse Hengelsport vereniging erg trots op was. Jan van Dijk en Roy Haghuis leggen uit waarom. En Jeffrey Kamphuis legt de machine uit die de trekkracht van een vis nabootst

De Fietsvierdaagse van Z.Berghuizen voor de 42e keer van start gegaan, een rit van 25, 45 of 65 km alles te volgen via de route.nl app. Het was een fantastische rit met plaatsen waar ik nog nooit geweest was.

Boeskool is los 2022 prachtig weer en gezelligheid.

 

Zondagmorgen 12-6-2022 is de Muziekkoepel op Z.Berghuizen officieel geopend, een van de initiatiefnemers Felix Nijland kreeg van Burgemeester Patrick Welman een Koninklijke Onderscheiding Felix is bij Koninklijk besluit benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Dauwtrappen 2022.
Om half 6 vertrokken op naar de Wilhelminastraat want daar vertrok het Semper naar de Lutt. Na een Oldenzaals kwartiertje vertrok de stoet over de Haerstraat, Rhododendronlaan
richting de vereniging in de Lutte.

Een ritje door het centrum van Oldenzaal op woensdag 25 mei 2022

Zaterdagavond hadden de Leden van de brandweer Oldenzaal een reünie. Prachtige oude voertuigen stonden te pronken, oude wagens van 1954.

Sfeerbeelden van Koningsdag 2022 in Oldenzaal

Lintjes regen 2022 in Oldenzaal

Hulsbeekdag 2022

KBO Lentefeest 2022 Een geweldige middag met de KBO leden Oldenzaal bij t Landhuis Complimenten bestuur en organisatie heerlijk feest na de corona Duo Remember bedankt voor de muzikale omlijsting.

Een Specht in de KPN toren

De buurt is er minder gelukkig mee de Specht rammelt de hele dag door om zijn territorium af te baken en een partner te trekken via een metalen paal draagt het geluid extra ver.

Bijzonder initiatief van Oldenzaalse kunstenaar Paul Smidt

Hij wil met deze zogenoemde Non Fungible Tokens (NFT’s) proberen om het werk van kunstenaars over de hele wereld bereikbaar te maken voor een breed publiek.
In deze video legt Paul het uit.

De Grote Twentse carnavalsoptocht 2022 in Oldenzaal alle nummers te zien in deze video.

Schoolkinderen herdenken op 1 april 2022 de bevrijding van Oldenzaal

Yauno in de Driehoek In het Winkelcentrum de Driehoek is vanmorgen een nieuwe vestiging van Yauno geopend. Yauno bestaat al in verschillende plaatsen maar is nu ook in Oldenzaal. Yauno bakt zijn eigen brood, broodjes döner, en is bekend door zijn lekkere sausen, olijven en tappenades

Opening Telecombinatie de Boer in de Deurningerstraat

Technologische snufjes die, als je ouder wordt, jou kunnen ondersteunen: dat klinkt goed, toch? We kunnen ons voorstellen dat je graag zelf wilt bekijken wat er allemaal mogelijk is. En proberen! Dat kan nu. Want ver een paar dagen, op 31 maart en 1 en 2 april, komt de technologie-truck naar Oldenzaal. Je kunt tussen 10.00 uur en 16.00 uur vrijblijvend binnenlopen voor informatie en advies en natuurlijk om de hulpmiddelen zelf te testen.

Woensdagavond 19 uur was er een fakkel optocht door Oldenzaal, georganiseerd door bezorgde Oldenzalers. tegen het corona beleid.

Dader in beeld van vernieling verlichting bij de Supermarkt van Bjorn KuipersBalen was dat voor Bjorn Kuipers toen hij ontdekte dan de kerstverlichting rond zijn supermarkt totaal was vernield, wie doet nou zoiets vroeg hij zich af.de dader is hier in beeld, en herkend door verschillende mensen, hopelijk meld hij zich zelf.

Een leuke ontmoeting gehad met een vrouw uit Rotterdam die in 1942 als gastkind bij de familie Kamerich aan de Wilhelminastraat was tijdens de Oorlog, zij kwam voor het eerst weer in het huis waar zij zo gastvrij tijdens de oorlog was ondergebracht, en bekeek haar slaapkamertje, de keuken de slaapkamer van de huishoudster, alles was voor haar nog heel herkenbaar, ook wist ze nog veel te vertellen van die tijd haar klasgenootjes Mieke Telgenkamp Wiebie Morselt, en de buurjongen van Jantje Bussmann

I

Jan Olde Kalter heeft na 60 jaar afscheid genomen van zijn optreden als Sinterklaas van Z.Berghuizen

 

De muziekkoepel in Park Stakenkamp voldoet volop bij try-out.

 

Deze video bekijken via YouTube voor scherper beeld.

Een unieke gebeurtenis de nieuwe klok, met een gewicht van 3890 kg en een diameter van ongeveer 180 cm en werd onder enorme belangstelling 55 meter naar boven gehesen.

Vandaag was er een opendag bij Landwinkel en fruit-en workshopboerderij  ’t Düvelshöfke

 

Heropening gerenoveerd Winkelcentrum de Vijfhoek na veel hak en breekwerk is het dan nu officieel heropend.

 

Video fragmenten van de inzegening zondagmorgen

Vanmorgen zijn de Plechelmusklok en het gerestaureerde Orgel van de Plechelmus Basiliek in gewijd door Kardinaal Bisschop Eijk, een zeldzame gebeurtenis waarbij het koor een prachtige mis zong en het Plechelmus lied.

 

De Begraafplaats aan de Hengelosestraat krijgt een opknap beurt, initiatief nemer Fons Kuiphuis, gaat samen met Wouter Nijlant, Jan Siemerink en Herman Lubbers aan de slag om vervallen graven op te knappen, bij deze doen ze een oproep voor vrijwilligers die mee willen helpen het oude Kerkhof in ere te herstellen ze kunnen zich opgeven bij Wouter Nijlant.

In de omliggende plaatsen worden de graven door vrijwilligers bij gehouden en zien de Kerkhoven er verzorgd uit, dit moet in Oldenzaal toch ook kunnen.

Vanavond is eindelijk een gedenkteken onthuld voor de acht omgekomen Oldenzalers die tijdens de bevrijding op 8 mei 1945.
Vanwege de corona maatregelen mochten er niet zo veel mensen aanwezig zijn en moest het sober gehouden worden daarom is dit videoverslag gemaakt om heel Oldenzaal getuige te laten zijn.
Familieleden van de omgekomen mensen waren aanwezig om de plaquette te onthullen, samen met Burgemeester Patrick Welman en Henk Winkelhuis.
Op 8 mei 1945 kwam er een einde aan de Tweede Wereldoorlog in Europa. Op zaterdag 8 mei zullen daarom van 8.00 tot 8.05 uur gelijktijdig de kerkklokken luiden in onder andere Gronau, Epe, het graafschap Bentheim, Glanerbrug en Oldenzaal. We doen dit om de bevrijding van het naziregime in Duitsland en Nederland te vieren en als signaal van vrede en internationaal begrip.

Zo was het vroeger in Oldenzaal

De route van de tram Denekamp- Oldenzaal vormt letterlijk een dwarsdoorsnede van het landschap. De tram rijdt al sinds 1942 niet meer, maar de wandelaars volgen nog steeds hetzelfde spoor. Dwars door het gevarieerde en glooiende Twentse landschap. Het duurde nog tot 1896 voordat de Nederlandsch Westfaalse Stoomtram Maatschappij kon starten met de aanleg van de trambaan tussen Denekamp en Oldenzaal. Op 18 juli 1903 kon dan eindelijk de eerste officiële rit gemaakt worden. De tram vervoerde grote aantallen arbeiders en toeristen vanuit de grensstreek rond Denekamp naar Oldenzaal. Naast personen werden over de trambaan ook goederen, agrarische producten, bouwmaterialen en kolen vervoerd. De crisis in de jaren ’30 deed de tramlijn uiteindelijk de das om. Ondanks protesten reed op 14 mei 1936 de laatste tram met reizigers tussen Oldenzaal en Denekamp. Het goederenvervoer werd op 23 juli 1942 gestaakt, op bevel van de Duitsers, die de rails nodig hadden aan het Oostfront. meer info: https://www.heemkundeweerselo.nl/ross…

 

 

 

Elk jaar wordt het Plechelmusfeest in de Plechelmus Basiliek groots gevierd, hier enkele flitsen van deze prachtige traditie.